top of page
 • Ποια είναι η πολιτική κρατήσεων και ακυρώσεων που ακολουθείτε?
  Για να επιβεβαιωθεί η κράτησή σας πρέπει να καταθέσετε το 50% του κόστους διαμονής σε τραπεζικό λογαριασμό. Το υπόλοιπο ποσό μπορείτε να το εξοφλήσετε είτε με κατάθεση στο ίδιο τραπεζικό λογαριασμό είτε με μετρητά, μέχρι την τελευταία νύχτα διαμονής σας. Παρέχονται αποδείξεις για όλες τις συναλλαγές. Μπορείτε να ακυρώσετε την κράτησή σας μέχρι και 30 μέρες πριν την αναμενόμενη άφιξή σας με πλήρη επιστροφή των χρημάτων που έχετε καταθέσει. Σε διαφορετική περίπτωση έχετε επιβάρυνση με το 30% του κόστους διαμονής.
 • Είναι το μέρος κατάλληλο για παιδιά?
  Δεν υπάρχει πιο κατάλληλο μέρος καλοκαιρινών διακοπών για οικογένειες με παιδιά. Ο μεγάλος εξωτερικός χώρος των βιλών με τις πισίνες προσφέρεται για παιχνίδι και χαλάρωση.
 • Είναι εύκολη η διαμονή για ΑΜΕΑ?
  Δυστυχώς ο αρχικός σχεδιασμός του συγκροτήματος, λόγω του δύσβατου σημείου του, δεν είχε προβλέψει την διαμονή ΑΜΕΑ. Όμως μελετάμε τρόπους ώστε τα επόμενα χρόνια να μπορούμε να παρέχουμε διαμονή σε όλους ανεξαιρέτως.
 • Επιτρέπονται κατοικίδια στις βίλες?
  Όχι.
 • Ποιο είναι το πιο κοντινό χωριό?
  Το πιο κοντινό χωριό είναι το Σπαρτοχώρι. Εκεί υπάρχει σουπερ μαρκετ, καφενεία, καφετέρια, πιτσαρίες και μια ταβέρνα. Βρίσκεται σε απόσταση 0,5 χλμ από τις βίλες και η απόσταση με τα πόδια είναι περίπου 10 λεπτά.
 • Ποιο είναι το πιο κοντινό λιμάνι?
  Τα Σπήλια. Εκεί σας αφήνει το φέρυ από το Νυδρί. Απέχει 3 λεπτά οδικώς από τις βίλες. Το 2ο και μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού βρίσκεται στο Βαθύ.
 • Ποια είναι η πιο κοντινή παραλία?
  Η πιο κοντινή παραλία βρίσκεται 5 λεπτά με τα πόδια από το συγκρότημα και φτάνετε εκεί ακολουθώντας το πέτρινο μονοπάτι που ξεκινάει κάτω από τις βίλες. Παραλίες του νησιού που πρέπει να επισκεφθείτε: Χερνιάδες, Αμμόγλωσσα, Άη Γιάννης, Μπαρμπαρέζου, Φανάρι, Κορακοφωλιά, Λουτρολίμνη, Λιμονάρι, Ελιά, Χαλάσματα, Σπηλιά, Μπερέτα (οι 3 τελευταίες προσεγγίζονται μόνο με βάρκα)
 • Που μπορεί να φάει κάποιος?
  Το νησί είναι γεμάτο ταβέρνες και καλό φαγητό που ικανοποιεί όλα τα γούστα.
 • Μπορώ να κάνω διακοπές στο Μεγανήσι χωρίς μεταφορικό μέσο? Αν όχι υπάρχει η δυνατότητα να νοικιάσω μεταφορικό?
  Αν σας αρέσει το περπάτημα προφανώς και μπορείτε. Η μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των οικισμών είναι 4 χλμ. και το φυσικό τοπίο σας συνεπαίρνει. Και αν παρ' όλα αυτά κουραστείτε, στο νησί υπάρχει ταξί που μπορεί να σας μεταφέρει παντού κάθε στιγμή. Επίσης τακτικά δρομολόγια κάνει και το λεωφορείο του δήμου. Αν όμως μείνετε καιρό στο νησί, το μεταφορικό μέσο θα διευκολύνει πολύ τις διακοπές σας. Στο Μεγανήσι υπάρχουν πρακτορεία που νοικιάζουν αυτόματα μηχανάκια, ποδήλατα και βάρκες. Αν χρειάζεστε αμάξι πρέπει να νοικιάσετε από την πόλη της Λευκάδας ή το Νυδρί.
 • Τι καιρό κάνει συνήθως?
  Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι υψηλή, αλλά το βραδάκι πάντα χρειάζεται ένα λεπτό μπουφάν ή μια ζακέτα. Από τα μέσα Σεπτέμβρη ξεκινάνε οι φθινοπωρινές βροχές, οπότε αν οι διακοπές σας είναι μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου εκτός από το μαγιό σας θα χρειαστείτε και πιο ζεστά ρούχα.
 • Υπάρχει φαρμακείο στο Μεγανήσι?
  Ναι, στο Κατωμέρι.
 • Υπάρχει νοσοκομείο κοντά?
  Στο Μεγανήσι υπάρχει ιατρείο σε κάθε οικισμό και ζει μόνιμα αγροτικός ιατρός. Το πιο κοντινό νοσοκομείο είναι αυτό της Λευκάδας και σε περίπτωση έκτακτης μεταφοράς ασθενούς, ο δήμος διαθέτει θαλάσσιο ασθενοφόρο.
 • Ποια είναι τα χρήσιμα τηλέφωνα?
  Τηλεφωνικός Κωδικός Λευκάδας – Μεγανησίου: 26450 Δήμος Μεγανησίου: 26453 61300 Ιατρείο (Κατωμέρι): 26450 51304 Ιατρείο (Σπαρτοχώρι): 26450 51032 Ιατρείο (Βαθύ): 26450 51031 Ταχυδρομείο: 26450 51730 Λιμεναρχείο Νυδριού: 26450 92509 Αστυνομία: 26450 51406
bottom of page